Tel: +86-574-87852338
E-mail: dustin@hltnb.com
Dom > Izložba > Sadržaj
Luka Tianjin dodaje veliki kanal za kombinovani transport morske šine

Prvi kontejnerski železnički voz sa 100 rudnika od 20 metara obojenih metala polako je izbačen iz Tianjin Porta i upućen u stanicu Suji u gradu Wulanchabu, Inner Mongolia. Ovo ukazuje na to da je Luka Tianjin takođe prodrla u zeleni i obimni transportni koridor pomorske saobraćajnice u zaleđu zapadnog kopna, formirajući novi obrazac otvaranja pravca prema spolja, deblokirajući unutrašnji pravac i promovišući visokokvalitetni razvoj luke za veliki ciklus.


Tianjinova luka u Wulanchabu uvezla je posebni transportni projekat za rudnike, promijenio način transporta automobila u prošlosti i spakovao uvezene minerale od obojenih metala i transportovao direktno u Wulanchabu putem željeznice, čime je uspješno postigao mod tranzitnog gvožđa. Prekidač. Projekat ne rešava samo problem zagađenja životne sredine, već obezbeđuje i pravovremenost kvazi tačke isporuke robe. Nakon što je prva ulaznica stigla u Wulanchabu City, voz je odmah natovario kontejner pun utovara uglja i vratio se u luku Tianjin, što je za 15% manje od sveobuhvatne cijene cestovnog prijevoza.


Odgovarajuća osoba zadužena za luku Tianjin otkrila je da će se "otvoriti nova luka Baotou Xibanlie, a otvoriće se i obojeni kontejneri mineralnih kontejnera u Haye Hutongu, Miaoliangu i drugim mestima. Nakon što se sve navedene klase otvorene, očekuje se da će cijela godina biti "okrenuta". Zapremina gvožđa će iznositi oko 1,5 miliona do 2 miliona tona, a očekuje se smanjenje broja auto-transporta za 66,000 godišnje.