Tel: +86-574-87852338
E-mail: dustin@hltnb.com
Dom > Izložba > Sadržaj
Перспективе развоја железнице: не само промовисање међународне трговине Азије и Европе

Након завршетка железнице Зхонгјиву, постаће важан део Нев Еурасиан Цонтинентал Бридге. То ће побољшати јужни пролаз Новог Евроазијског континенталног моста, проширити обим транспорта новог Евроазијског континенталног моста и побољшати статус новог Евроазијског континенталног моста у међународном саобраћају. Добит ће користи земљама дуж руте.


С обзиром на консензус о овом општем правцу, у јуну 2018. године, Кина, Киргистан и Узбекистан су постигли значајан споразум о заједничким параметрима изградње железнице.


Садашња ситуација је да је железничка рута у основи утврђена, а преговарање са одређеним мерилима и даље се наставља. План финансирања је даље преговарао. Према информацијама из јавног информисања стручњаци за изградњу жељезнице одређују одређени број железничких тунела, мостова и других вјештачких конструкција у Зхонгјиву. Време почетка пројекта, уговарачи и подизвођачи су само временска питања.


Након отварања железничког пројекта Зхонгјиву, процењује се да ће се саобраћајнице од Источне Азије до Блиског истока и јужне Европе смањити за скоро 900 километара, а време транспорта ће бити скраћено за 7-8 дана, што ће у великој мери промовисати међународну трговину у Кини, Централној Азији и Европи.


Поред тога, изградња пројекта обезбедиће развој транспортне инфраструктуре у земљама Централне Азије, пружајући им приступачан приступ Перзијском заљеву и пацифичким лукама и подстицање развоја и коришћења природних ресурса у земљама региона.