Tel: +86-574-87852338
E-mail: dustin@hltnb.com
Dom > Izložba > Sadržaj
Железница доноси развојне могућности

Киргишки домаћи експерти су поднели извештај кроз научне прорачуне, тврдећи да ће изградња железнице Зхонгјиву допринети економском развоју Киргистана, што има велики ефекат на људе који мењају пројекат у Киргистану.


Жељезнички транспорт повезан са мотором је једно од најприкладнијих и економичнијих транспортних средстава. Према речима киргишких стручњака, 90% светског копненог саобраћаја се врши жељезницом, а 96% кријумчарског терета се превози аутомобилом. Због тога ће изградња и рад железнице Јиу помоћи да се промени ситуација у Киргистану. Након завршетка пруге, количина робе која пролази кроз Киргистан може да достигне 15-20 милиона тона годишње.


Истовремено, кинеска-киргишкинска пруга ће учинити Киргистан транзитном земљом и стога може остварити огромну добит. Према конзервативним проценама, Киргистан ће годишње добити око 200 милиона долара у транзитном превозу. Научник у Киргистану истакао је да Кина-Киргистанска железница није много потребна за Кину, посебно Узбекистан. Кина и Узбекистан имају довољне транспортне капацитете за превоз своје робе. Али пројекат је од великог значаја за Киргистан, јер ће то донијети огромне користи за Киргистан.


Неки људи у политичким круговима Киргистана такођер су истакли да ће имплементација пројекта повећати БДП Киргије за 60% и створити нова радна места, што ће отворити нову страницу у економији Киргизије.