Tel: +86-574-87852338
E-mail: dustin@hltnb.com
Dom > Izložba > Sadržaj
Да ли знате комбиновани транспорт са морем и шином?

Комбиновани саобраћај на поморском и жељезном путу односи се на начин транспорта у којем су увозна и извозна роба повезана железничким саобраћајем на брод преко приобалног пристаништа, а само једна декларација, једна инспекција, једно пуштање може завршити цијели процес транспорта, а такође је нека врста комбинованог транспорта са морем и шином. Специјални облик. Генерално, наша роба се шаље у унутрашње тачке и превозиће се преко мора и железнице. Логистика Баба има дугогодишње искуство у поморском и железничком транспорту. Испод је мала серија која свима говори о поморском и железничком транспорту.

Комбиновани транспорт са морем и шином има више од 50 година историје. Проценат комбинованог превоза у Кини и Исланду у зрелим међународним лукама често чини 20% до 40%. На пример, центар за железнички контејнер (РСЦ) са директним приступом луци у луци Роттердам, Холандија, олакшава врући метал. Интермодална веза чини удио комбинованог транспорта саобраћаја на више бродова у укупном протоку већи од 20%.

Разлог због којег развијене земље бирају метод комбинованог транспорта са морем и шином јесте чињеница да транспорт океана и жељезнички транспорт имају предности ниског трошка и великог обима превоза робе у расутом стању. Веза је погодна и укупни трошкови су нижи. Комбинује се са јавном водом на удаљености од преко 600 километара. Предност у трошковима је очигледна. Под нормалним околностима, она може уштедјети 30% у поређењу са јавним водним превозом, а такође може смањити екстерне трошкове као што је животна средина у великој мери.

Међутим, упркос изузетним предностима комбинованог саобраћаја на мору и железници, развој кинеског контејнерског комбинираног поморског и железничког саобраћаја релативно заостаје, а број комбинованог транспорта контејнера и мора чини само 1,5% пропусности националног пристаништа. Далиан је, на примјер, Далиан Порт први у првом реду у националном комбинованом саобраћају са 349.000 ТЕУ (Интернатионал Стандард Бок Унит) 2015. године, али је само 3,75% у односу на укупан проток капацитета 9.301 милиона ТЕУ.

Заправо, развој железничког саобраћаја у контејнерском транспорту релативно заостаје. Иако терет робе у кутији премашује 10%, стварно паковање је само око 2-3% контејнерског превоза, а удио волумена жељезничког терета је релативно низак. Пропорција промета жељезничког контејнера са укупним прометом жељезничког теретног саобраћаја не прелази 5%.

У средњерочном и дугорочном плану развоја логистичке индустрије (2014-2020.), Који је издао Државни савјет, први кључни пројекат је мултимодални транспортни пројекат. Међу њима, комбиновани транспорт морских шина је најефикаснији начин логистичке организације. У поређењу са јавним водним саобраћајем, само уз разматрање трошкова, под нормалним околностима, комбиновани транспорт са морем и шином може уштедјети око 30% у поређењу са јавним водним превозом. Нарочито на "поморском путу 21. века" под националном стратегијом "Један појас, један пут", са једне стране, доминантна је извозно оријентирана привреда извоза, а с друге стране се надају да ће побољшати линију дуж пута Кине и поморског свиле кроз канале поморског транспорта. Са трговинском комуникацијом земље, иницијатива кинеске привредне комплементарности и размене са другим земљама је хитнија и стога је потреба за међународном логистиком базирана на бродоградњи већа.

Тренутно кинеске компаније нису само вољне већ стварност, али повезивање прекоморских и домаћих индустријских ланаца захтијева чвршћи канал логистике за морске воде. Простор за предузећа да добију профит од традиционалних производних веза и продајних веза све је мањи и мањи, а циркулациона веза постала је главни извор добити. Мултимодални транспорт, нарочито контејнерски мултимодални транспорт, има изузетне предности у смислу времена, трошкова и ефикасности. Она је постала најнапреднија, ефикаснија, систематична и важна организација транспорта, а превоз са морем и шином је главна веза.