Tel: +86-574-87852338
E-mail: dustin@hltnb.com
Dom > Izložba > Sadržaj
Izbor logistike je važan način za izbjegavanje logističkih prometnih sporova

1. Koristiti međunarodnu registraciju paketa, EMS i druge ekspresne metode kako bi se uravnotežili troškovi i rizici

Međunarodna logistika obično uključuje multinacionalno carinjenje i višestruki tranzitni transport. Proces je često teško kontrolisati i neizbježno je da kašnjenja paketa i čak izgubljeni uslovi izazovu nezadovoljstvo kupca.

Ako je naknada za registraciju niža od pune nadoknade, a predmeti visoke vrijednosti se šalju ili šalju na udaljenije mjesto, možete koristiti način ekspresne dostave kao što je registracija ili EMS / UPS kako biste osigurali da možete učinkovito izbjeći povrat novca . Rizik i žalbe kupca, a mogu se vratiti ako niko ne potpiše paket.

Osim toga, mnogi pružaoci logističkih usluga već su otvorili specijalno-američke linije, evropske zelene linije, pa čak i osnovali skladišta u Evropi i Sjedinjenim Državama, kako u pogledu efikasnosti tako i troškova koji su vrlo konkurentni.


2. Pre-prodaja u potpunosti objasniti situaciju međunarodne logistike i tereta, kontrola kupca očekivanja

Prodavac identificira identitet postavljanjem stranice za samostalno uvođenje i objašnjava složene procese međunarodne logistike i nekontroliranih vremenskih faktora. Nadam se da će kupac razumjeti i pokazati svoj pozitivan stav prema rješavanju problema.

Stranica opisa artikla jasno označava vaš način isporuke, područje isporuke, vrijeme obrade narudžbe, razumno očekivano vrijeme isporuke i vjerojatnost dolaska (kao što je prikazano na donjoj slici, tablica vjerojatnosti isporuke paketa prodavca) i troškove dostave. Naglasite kupcu da zbog carine to može dovesti do produženja roka isporuke, dodatnih troškova kao što su uvozne carine i carine, i objasniti dužnost plaćanja i odgovornu stranu.

Pored toga, mnoge platforme za online kupovinu nude besplatan odeljak „Često postavljana pitanja“ koji kupcima omogućava da pronađu odgovore na svoja pitanja pre nego što vas kontaktiraju. Možda ćete želeti da unaprijed postavite probleme vezane za utovar koji se najčešće susreću kod kupaca u FAQ-u, koji ne samo da rješava hitne potrebe kupaca, već i smanjuje opterećenje vašeg korisničkog servisa.


3. Proaktivno komunicirati s kupcima tijekom isporuke i isporuke kako bi se izbjegla briga kupca

Nakon primanja uplate kupca, možete odgovoriti kupcu putem e-maila ili SKYPE-a i detaljno opisati međunarodnu logističku situaciju. U isto vreme, obavestite narudžbu da se ona obrađuje i dostaviti robu što je pre moguće, ukazujući na vaš pozitivan stav. Takođe, kupcu treba dati vakcinu unapred.

Pokušajte poslati u roku od 48 sati i obavijestite kupca o broju isporuke, adresi e-pošte i razumnom očekivanom vremenu isporuke putem e-pošte. Nakon što prodavac isporuči robu, najvažniji broj za praćenje (broj za praćenje) mora biti ispravno popunjen, tako da ga kupac može provjeriti.

Međunarodni teret je obično dugo vremena. Kako bi se izbjeglo nezadovoljstvo kupca i čak pokrenulo žalbu zbog tjeskobe, potrebno je obavijestiti kupca putem pošte ili na drugi način 7-10 dana nakon što kupac plati. Molim vas, sačekajte strpljivo ako niste voljni. Čekanje vas može odmah kontaktirati kako biste dogovorili povrat.


4. Izbjegavajte pogrešno slanje adrese, molimo vas da potvrdite važeću adresu za dostavu s kupcem.

Nakon što kupac plati, potrebno je da kontaktirate kupca da biste proverili da li su podaci o plaćanju i adresa za isporuku tačni. Ako kupac ne odgovori, u principu, PayPal adresa će prevladati (molimo prijavite unaprijed na stranici opisa stavke). Osim toga, ako kupac zatraži slanje na neku drugu adresu osim PayPal-a, molimo Vas da ponovo potvrdite s kupcem.


5. E-pošta označava metodu kontakta sa službom za korisnike, produžava vrijeme servisiranja i odmah rješava pitanje kupca.

Obezbedite online kontakt korisničku službu u realnom vremenu u svim e-porukama sa kupcima, kao što su Skype, MSN, itd. Na koje su kupci navikli. Navedite e-poštu za službu za korisnike, broj telefona i radno vrijeme. Osim toga, na kraju e-maila mogu se postaviti neka uobičajena pitanja kupaca, tako da kupci mogu pronaći rješenje kada imaju bilo kakvih problema.

U isto vrijeme, kako bi se izbjeglo što je moguće više, neki zabrinuti kupci neće se žaliti jer ne mogu čekati vaš odgovor. Vredi istaći vremenski period kada kupci često postavljaju pitanja, dogovaraju korisničke usluge za te vremenske periode i ciljano produljuju vrijeme servisiranja.


6. U slučaju kašnjenja paketa, paketa zbog carinskih dažbina, ni jedan znak, molimo Vas da blagovremeno pošaljete povratnu informaciju kupcu.

Ako je paket odgođen, molimo vas da na vrijeme obavijestite kupca kako biste objasnili zašto paket nije dosegnut u očekivanom roku i kako biste dobili razumijevanje kupca.

Ako se pošiljka ne uplati carini zbog carinskih dažbina, molimo Vas da blagovremeno obavijestite kupca, navodeći da ste već opisali poresku obavezu kupca u opisu artikla. Može biti korisno podijeliti neke tarife za kupca u ovom trenutku, ne samo da bi se izbjegla roba. Povratak će kupcima dati visoku ocjenu za vašu iskrenost.

Ako je pošiljka privremeno uskladištena u pošti zbog ni jednog potpisivanja, molimo Vas da podsjetite kupca da nađe poruku koju je ostavila pošta i da je preuzme u roku važenja. Neka kupac ceni vašu uslugu.


7. Razmotriti kupčev upit o stavci koja nije na vrijeme primljena:

Mnogo puta, kada se na upit kupca ne odgovori na vrijeme, kupac će pokrenuti odgovarajuću žalbu. Stoga, ako prodavac može kontaktirati kupca i dati rješenje prvi put kada kupac zatraži problem da artikl nije zaprimljen, kupac može izbjeći mogućnost pokretanja žalbe.

Preporučuje se da se kupcima pruže više od 2 rješenja (povrat ili ponovno slanje, itd.) Kako bi se poboljšala osjećanja kupca i poboljšala efikasnost rješavanja problema.